Har du lyst til at byde et barn velkommen i din familie?

Kan du skabe rammen for en god og tryg opvækst, så får du den kæmpe gave det er at se at et barn udvikle sig, vokse og trives.

Har du lyst til at byde et barn velkommen i din familie?

Kan du skabe rammen for en god og tryg opvækst, får du den kæmpe gave i at se at et barn udvikle sig, vokse og trives.


Plejefamilie

Som plejefamilie flytter et barn ind hos jer og bliver en del af jeres familie og hverdag. Du har derfor mulighed for at gøre en stor forskel for et barn, som ikke kan bo hos sine biologiske forældre.

Du har en stor opgave i at give barnet tryghed og omsorg i sin opvækst.

Der er stor forskel på de børn, der har behov for at være hos en plejefamilie – nogle har primært behov for trygge og stabile rammer mens andre børn har større udfordringer.

Plejefamilien skal arbejde tæt sammen med f.eks. barnets rådgiver, skole og andre professionelle. Fælles for alle børn i plejefamilier er, at de indgår som et ligeværdigt medlem af familien.

Vi prioriterer højt, at der er et tæt samarbejde mellem dig som plejefamilie og din familieplejekonsulent, som altid står klar til at rådgive dig og give supervision.

Familieplejen tilbyder desuden gruppesupervision, relevante kurser og caféformiddage til alle plejefamilier. Du får således et fagligt netværk og mulighed for at udbygge dine kompetencer.

Aflastningsfamilie

Har du lyst til at åbne din familie og dit hjem op for et ekstra barn hver anden eller tredje weekend – plus måske en hverdag om ugen eller i ferier?

Du får mulighed for at give et barn fra en udsat familie mange gode oplevelser og et trygt holdepunkt at vende tilbage til. Barnet bor hos sine forældre, men familien har behov for, at barnet er hos dig ind imellem, hvorfor du får et tæt samarbejde med familien. Familierne og børnene er vidt forskellige, og derfor ønsker vi aflastningsfamilier med forskellige baggrunde, personligheder og hjem.

Du får som aflastningsfamilie tilknyttet en familieplejekonsulent, som kan give dig råd, vejledning og supervision, ligesom du vil kunne deltage i caféformiddage og Familieplejens kurser. Læs mere om aflastningsfamilie her

Godkendelse af Socialtilsynet

Inden du kan blive pleje- eller aflastningsfamilie skal du godkendes af Socialtilsynet.

Hvordan bliver jeg godkendt som plejefamilie? 

Overvejer du/I at ansøge om at blive godkendt som plejefamilie, så skal du kontakte Socialtilsynet på tlf. 72 53 19 00. Læs eventuelt mere på hjemmesiden www.socialtilsyn.dk.