Bliv­ stø­tte­fa­mi­li­e

Er du interesseret i at gøre en forskel i et barns liv? Overvej at blive en støttefamilie! Her kan du dykke ned i, hvad det indebærer, og hvilke egenskaber vi værdsætter.

En støttefamilie har lyst og overskud til at have et barn eller en ung typisk hver anden eller fjerde weekend. Det kan også være hverdage eller en kombination af begge dele. Det afhænger af, hvad barnet og barnets familie har behov for.

En støttefamilie har ofte samme rolle som bedsteforældre, onkler, tanter eller venner har i andre familier. En støttefamilie skal give barnet stabile, trygge rammer og støtte barnets trivsel og udvikling.

Det er ikke et lovkrav, at der skal stilles et værelse fuldt ud til rådighed i forbindelse med en støtteopgave. Men det skal overvejes, hvordan man kan have et barn i støttophold i et eller flere døgn, hvis der under opholdet ikke er et værelse til rådighed til barnet.

 

Et tæt samarbejde med Familieplejen 

Som støttefamilie i Vejle får man en familieplejekonsulent tilknyttet. Vi prioriterer højt, at der er et tæt samarbejde. Familieplejekonsulentens primære opgave er at tilbyde vejledning, rådgivning og supervision i forhold til støtteopholdsopgave.

Familieplejen tilbyder også vores støttefamilier kurser, som du kan læse mere om i Familieplejens kursuskatalog.

Det er en stor opgave at være støttefamilie, derfor er det vigtigt, at hele familien er indstillet på at være der for støtteopholdsbarn. Det er en stor beslutning, som kræver grundige overvejelser og enighed i familien.

Hvordan bliver I godkendt?

  • Godkendelse

    Hvis I beslutter jer for at blive støttefamilie, er det jeres lokale socialtilsyn, der står for godkendelsen. Er I bosat i Vejle Kommune, er det hos Socialtilsyn Syd, I skal søge om godkendelse.

    Det kræver ikke en bestemt uddannelse at blive godkendt som støttefamilie. I forbindelse med godkendelsesprocessen hos Socialtilsynet, skal I gennemføre et grundkursus for støttefamilier.

    Søg om godkendelse hos Socialtilsyn Syd her.

  • Match mellem barnet og støttefamilien

    Det er Familieplejen, der laver matcharbejdet mellem barnet, der skal i støtteophold og støttefamilien. Det gode match er en central og vigtig opgave i forbindelse med et støtteophold, ligesom det er i forbindelse med en anbringelse.

    Som støttefamilie er I ansat på kontrakt. Aflønningen er med vederlag efter gennemsnitsmodellen og med en omkostningsdel.

    Se KL's taksttabel på børne- og ungeområdet her.

Der kan opstå små og store spørgsmål undervejs i arbejdet som støttefamilie. Vi har svaret på de oftest stillede spørgsmål i en ABC, som du finder på linket nedenfor.

Hvis I alligevel skulle have spørgsmål vedrørende støtteophold, er I velkommen til at kontakte rekrutterings- og matchkonsulenterne Jesper Duval Hansen og Hanne Marie Villadsen.